top of page

Trainingsacteur

Rvdsb-18.jpg

Vanuit een nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag heb ik in 2020 de opleiding tot Basis Coach bij Sonnevelt afgerond. Voor mij ligt de focus in dit gebied op de vragen: waarom handelen we zoals we handelen; hoe worden we zoals we zijn; welke invloeden zijn daarbij belangrijk; en vooral, als gedrag ons niet (meer) dient, wat kunnen we dan doen om dat te veranderen? Inmiddels heb ik meerdere cliënten succesvol gecoacht, en daarbij ervaring opgedaan in hoe ik mensen in hun persoonlijke proces kan begeleiden.

Tijdens de opleiding tot trainingsacteur bij WWLA heb ik deze vaardigheden tot het begrijpen van menselijk gedrag nog verder ontwikkeld. Ik ben inzetbaar als acteur in o.a. trainingen, waarbij ik deelnemers laat ervaren en uitproberen wat (nieuw) gedrag voor effect heeft. Dit doe ik met groot enthousiasme en oog voor het leerproces van de deelnemers.

Als coach heb ik al kunnen ervaren hoe bijzonder het is om deel te mogen zijn van iemands proces, hoe mooi het kan zijn om van dichtbij iemand te zien groeien. Dat ik daar nu ook mijn kwaliteit als speler aan kan verbinden en op die manier mensen verder kan helpen is voor mij een eye-opener. Ik ben in de zevende hemel met dit beroep.

Ik vind het belangrijk veiligheid te bieden aan deelnemers bij het oefenen van situaties en tegelijkertijd wil ik prikkelen tot nieuw gedrag. Ik reageer in een simulatie op gedrag van de deelnemer en geef naderhand (als dat gewenst is) op de juiste wijze feedback, in of uit de rol.

De combinatie van de opleidingen tot coach en trainingsacteur, en mijn jarenlange ervaring als professioneel actrice, maakt me zeer geschikt voor het neerzetten van levensechte rollen binnen leersituaties.

'Stefanie is een bevlogen trainingsactrice! Ze wisselt makkelijk tussen verschillende situaties en is in staat studenten te prikkelen als het moet en gerust te stellen als dit nodig is. Stefanie speelt de cliënten heel realistisch, waardoor de studenten een goed beeld van de werkelijkheid krijgen.'

Sanne Heinen | Trainer en docent | Hanze Hogeschool

‘Stefanie is erg goed in het neerzetten van levensechte situaties waarbij de deelnemers echt vergeten dat het spel is. Daarnaast is ze een heel plezierig persoon waarmee je soepel kan samenwerken. Stefanie speelt snel in op de vragen en aanwijzingen van mij als trainer/assessor. Ik kan voor de volle 100% aanraden om haar in te huren.’

Jasper van den Brink | Trainer en docent | Hogeschool Utrecht

'Stefanie is een topacteur die razendsnel kan schakelen in emoties, de deelnemer laat shinen en feedback kan geven vanuit de rol. Ze speelt aan wat op dat moment nodig is en staat open voor feedback - een hele prettige samenwerking.'

Camiel van der Roest | Docent | CHE

Beroepsgerelateerde opleidingen

Opleiding WWLA - Acteur m/v in het Bedrijfsleven® || 2020 - 2021

Opleiding Sonnevelt - Basis Coach || 2020

Toneelacademie Maastricht - Acteursopleiding  || 2008 - 2012

Lid van de Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs:
Logo-NVvT-wit-646x200.jpg

Theorieën & Modellen

Onder andere:
Teamrollen Belbin

DISC

Roos van Leary

Transactionele Analyse
STAR-methode
Kernkwadranten
DAS
RiA
Agressietraining
Regiemodellen
Assessments
 

Voor een compleet overzicht van alle theorieën en modellen,
neem vrijblijvend contact op!

bottom of page