Acteur

Acteur

Stefanie van Leersum (1990) studeert in 2012 af aan de toneelacademie Maastricht. Na haar afstuderen speelt ze o.a. bij Toneelgroep Maastricht, de Appel, het Zuidelijk Toneel, Oostpool, Het Nationale Toneel, de Toneelmakerij en Jan Vos. Bij deze laatste speelde ze in de voorstellingen MANSHOLT en GAS, beide geselecteerd voor het theaterfestival.

Stefanie speelt in televisieseries als VAN GOD LOS, CELBLOK H, TESSA, PROJECT ORPHEUS, SMERIS, WOENSEL WEST en vertolkt de hoofdrol in telefilm HET BESTAND. Ze heeft ook voor een langere periode een vaste rol vertolkt in de serie MOORDVROUW. De in 2012 uitgekomen korte film SEVILLA, met Stefanie in een van de hoofdrollen, won een Gouden Kalf.

In de serie PROJECT ORPHEUS speelde Stefanie een hoofdrol, waarmee ze een nominatie binnen sleepte voor een Zilveren Notenkraker (Beste Nieuwkomer). De speelfilm TONIO van Paula van der Oest werd ingezonden voor de Oscars en ook in die film speelde Stefanie een grote rol.

In september komt DE RING uit, een nieuwe serie van Frank Ketelaar en eind dit jaar de speelfilm KERSTMENS met Stefanie in een van de hoofdrollen. Ook hoort ze bij de nieuwe hoofdcast van de serie DERTIGERS, die vanaf deze zomer bij NPO te zien zal zijn.

Samen met actrices Carolien Spoor, Jamie Grant en Isis Cabolet heeft ze haar eigen performance collective BOUILLABAISSE. De voorstellingen FEMALE RAPPERS en B.S. I LOVE YOU stonden o.a. op festivals Down The Rabbithole, Lowlands en Fringe.

COPYRIGHT © 2023
THE OTHER OPTION